PlayStation 5, 20 Milyondan Fazla Sattı

Satışa çıkmasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hala stok sorunlarıyla uğraşan PlayStation 5 için Sony`den açıklama geldi. Bugüne kadar 20 milyondan fazla PlayStation 5 satıldığı doğrulandı. Daha önce PlayStation 4 ile bu hedefine 15 ayda ulaşan şirketin PlayStation 5`de bu hedefine 18 ayda ulaşması dikkatlerden kaçmadı. Çip tedariğindeki kriz, Pandemi derken tabi ki bu rakamın rekor sayılabilecek bir rakam olması göz ardı edilemez.

Japonya merkezli şirket, Mart 2022’de sona eren mali yıla ilişkin raporunda, 11,5 milyon PS5 konsolu sattığını duyurmuştu. Bu rakam ise şirketin 14.8 milyonluk ilk hedefini kaçırdığını gösteriyor. Ancak Sony, önceki döneme kıyasla yüzde 56 oranında daha fazla PS5 satmak istediğini açıkladı. Hatta şirkete göre, PS5 satışlarındaki yüzde 56’lık artış müşteri talebini karşılamaya yetmeyecek. Konuyla ilgili konuşan Sony Küresel Satış ve İş Operasyonları Başkanı Veronica Rogers şunları kaydetti:

“Henüz bir konsola sahip olmamış hayranlar, bu yıl PS5 üretiminde önemli bir artış planladığımızı ve PlayStation 5’in isteyen herkes için kullanılabilir olduğundan emin olmak için durmadan çalıştığımızı bilmelidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Facebook Yorumları